Over Marsha

IMG-20151019-WA0016 (1)

Aandacht, betekenis én kracht.

Masseren vind ik iets persoonlijks, je raakt immers iemand aan. Een massage is niet voor iedereen bekend of vanzelfsprekend. Daarom vind ik het belangrijk om mijn achtergrond en zienswijze nader toe te lichten.

Na mijn opleiding aan Schoevers heb ik bij diverse bedrijven gewerkt als management assistent. Kantoorwerk paste echter niet zo goed bij mij en ik ondervond aan den lijve wat stress op korte en lange termijn met het lichaam kan doen.

Vanuit mijn kennissenkring kwam ik in aanraking met massages. Als proefpersoon werd ik gevraagd om in te vallen op een massagecursus. Ik vond het erg onwennig omdat ik niet gewend was een massage te ontvangen. Door de stress van het werk en spanning in mijn lijf besloot ik toch te gaan. Halverwege de massage voelde ik de spanning in mijn lichaam afnemen en kon ik voor het eerst sinds lange tijd ‘uit mijn hoofd komen’. Voor mij werd toen pas duidelijk wat een massage voor lichaam en geest kan betekenen. Ik leerde beter en sneller te ontspannen en voelde dat ik door de massage meer energie kreeg. Dit gevoel wilde ik graag doorgeven aan anderen en ik besloot het roer om te gooien.

Mijn kantoorbaan heb ik uiteindelijk opgezegd en na diverse opleidingen werk ik sinds 2009 als masseur vanuit mijn praktijk Puntsgewijs.  Ik ben in mijn element wanneer ik vanuit aandacht voor een ander van betekenis kan zijn. 

The greatest gift we can give another is the purity of our attention.
Richard Moss