voordelen

Medewerkers zijn de motor van een onderneming. Bedrijfsmassage wordt dan ook steeds vaker ingezet ter bevordering van vitaliteit, en om ziekteverzuim te voorkomen. Dat klinkt heel leuk, maar wat houdt dit nu eigenlijk in? Daarom de 7 voordelen nader uitgelegd.

De 7 voordelen van stoelmassage op een rij:

RSI klachten nemen af.

Een stoelmassage bevordert de bloeddoorstroming van het lichaam. Door de drukpuntentechniek worden (energie) blokkades opgeheven. Een betere doorbloeding draagt bij aan de afname van hoofdpijn, en vermindering van stijfheid in spieren en gewrichten zoals schouders, nek, rug, armen en handen.

Vitaliteit neemt toe.

De massage stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en zorgt ervoor dat het lichaam een energieboost krijgt. Door te ontspannen krijgt het lichaam een signaal en de ruimte dat het zich weer op kan laden. Het herstelt van de inspanning die het heeft geleverd zowel fysiek als mentaal.

Verbetering concentratie en algeheel welbevinden.

Stress is een van de voornaamste oorzaken van ziekteverzuim. Bij stress wordt adrenaline aangemaakt, het maakt je alert. Perfect wanneer je moet presteren. Echter, een teveel aan stress veroorzaakt op lange termijn uitputting van lichaam en geest. Het lichaam blijft jagen, ook wanneer daar geen reden voor is. Door ontspanning daalt het adrenaline niveau en zorgt het lichaam voor de aanmaak van oxytocine, het feelgood hormoon. Er ontstaat meer innerlijke rust, helderheid en daardoor een groter concentratie vermogen en gevoel van welbevinden.

Bewustwording van lichaamshouding tijdens werk.

Stoelmassage zorgt voor bewustwording van spanning in je lichaam en lichaamshouding. Vaak zitten we met opgetrokken schouders of hangen we op het bureau. Dit geeft de nodige fysieke ongemakken en verhoogt onder andere de kans op RSI-klachten. Bewustwording creëert mogelijkheden tot verandering.  

Het kennen van jezelf, is het begin van alle wijsheid, Aristoteles

 

 

 

Signaleringsfunctie masseur.

Tijdens de massage worden spanningsklachten sneller opgemerkt. De masseur koppelt dit terug en bespreekt met de medewerker wat hij of zijn daaraan kan doen. Soms wordt er doorverwezen naar een specialist zoals een fysiotherapeut.

Volledig aftrekbaar van de belasting via de werkkostenregeling.

U mag vrijwel alles vergoeden en verstrekken aan uw werknemers, zolang u er maar voor zorgt dat u onder een bepaald drempelbedrag blijft. Dit drempelbedrag is 1,2% van de totale fiscale loonsom van uw organisatie. U hoeft ook niet te verantwoorden waar u het bedrag aan heeft uitgegeven. Biedt u medewerkers stoelmassage aan als onderdeel van een arbo-plan, dan valt dit buiten de 1,2%. 

Bevlogen medewerker.

Onderzoek heeft laten zien dat verbonden werknemers meer bevlogen zijn. Door te laten zien dat je oog hebt voor de medewerker, creëer je meer verbondenheid. Verbonden medewerkers zijn tevredener met hun werk, hebben minder last van een burn-out, hebben minder de wens om ander werk te zoeken en verzuimen minder dan collega’s. Ze zijn proactiever en uiten zich sneller over wat er daadwerkelijk op de werkvloer speelt.

Tot slot: Een verbonden personeelslid verzuimt 4 tot 5 dagen minder en het leidt tot minder uitval door bedrijfsongevallen. Aangezien verzuim gemiddeld 250 euro per dag kost (TNO), bespaar je daarmee per werknemer 1500 euro*.

Bent u ook geïnteresseerd in bevlogen, gezonde medewerkers? Neem contact op met Marsha Kobus voor de mogelijkheden.

“Het gezien willen worden is een basisbehoefte waarin iedereen zich in herkent.”

 

*Bronnen: (Bron TNo preventie, Consultancy, mkbservicedesk)

  • Like Liked Unlike7 fantastische voordelen die stoelmassage uw bedrijf biedt!

Like